Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd

Anti-fingeravtrycksbeläggning på rostfritt stål

Släpp tid: 2020-06-15 10:01:49  träffar: 8

Anti-fingeravtrycksrostfritt stål avser rostfritt stål som är belagt med en genomskinlig, färglös eller ljusgul, nano-metallpolymer-kompositbeläggning, som är fast tillsammans med ytan av rostfritt stål efter torkning för att bilda en genomskinlig, solid skyddsfilm.Den fingeravtrycksresistenta processen har sitt ursprung i Japan för att tillgodose behoven hos tillverkning av hushållsapparater, den ökar metallplattornas utseende och hindrar människor från att vidröra ytan på dessa plåtar för att lämna fingeravtryck, olja, svett, damm och så vidare för att göra att den förlorar lyster.


Antifingeravtrycksbehandling innebär inte att fingeravtrycken inte trycks på utsidan av rostfritt stål, men fingeravtrycksspåren är lättare än vanligt rostfritt stål och relativt lätta att hantera och inte förblir fläckar.I allmänhet erhålls det efter malning, dragning, polering, spegling, titan/kopparplätering och annan bearbetning för den omärkta stålplattan.   och spiral.

Effekten av antifingeravtryck beror på tjockleken på beläggningen.Ju tjockare beläggningen är, desto bättre blir effekten av rostfritt stål.Men för tjock beläggning kommer att bildas orange dermatoid säd i den rostfritt stål yta som påverkar utseendet.I allmänhet, ju större ytspänningen är, desto lättare är det att fästa sig vid andra föremål, är behandlingen mot fingeravtryck att minska spänningen hos metallytan genom ytbeläggningen.Den sammansatta beläggningen är 1-10-mikroner tjocka och innehåller kiseldioxid som kan ändra den ursprungliga reflexionen och de höga spridningsegenskaperna hos rostfritt stål.


Fördelarna med behandling av fingeravtryck

20200406214510d125e30d468d4a3894cb31581464b7e9.jpg

Bra utseende: Antifingeravtrycks rostfritt stål är superresistent mot fingeravtryck och mot föroreningar.Det är inte lätt att fästa vid fingeravtryck, damm och andra föroreningar, rostfritt stål med en bättre yta än vanlig metallbeläggning, som bibehåller metalltexturen väl, förlänger möbelns livslängd och minskar det rutinmässiga underhållet.

Hög hårdhet: Denna antifingeravtrycks hydrofoba beläggning har en mycket god hårdhet, som kan skydda metallytan inte lätt att skrapa, skala och göra gul.

Utmärkt förmåga att förhindra rostbildning: Rostfritt stål utan fingeravtryck har utmärkt rostskydd, kan effektivt förhindra erosion utifrån och i hög grad förlänga användningstiden för hushållsapparater.

 

Fingeravtrycksfritt   Plats av rostfritt stål   har använts i stor utsträckning i hissar, säkerhetsdörrar, bil interiörer, hotelldekoration, hushållsapparater, rymdutrustning, medicinsk utrustning, belysning, möbler och så vidare.Testet visade att det fanns en stor skillnad mellan antifingeravtrycksdelen och den icke-antifingeravtrycksdelen i skyddet mot samma externa kontaminering för samma plattor/plattor av rostfritt stål och tidigare användningstid är mycket längre än den senare.



Tidigare: En kort introduktion av 6005 och ...

Nästa: 10 vanliga frågor vid svetsning ...